Wie zijn wij?

Wij zijn Jan en Annemiek Pul. Samen met de kinderen wonen we op de mooie boerderij De Woerd. De boerderij is al een aantal decennia niet meer in gebruik als boerderij, maar de prachtige tuin eromheen en de ruimte in en om het huis  bieden veel mogelijkheden. Samen met een deskundig team van medewerkers en vrijwilligers bieden we liefdevolle zorg aan jongeren die even wat meer nodig hebben op hun levensweg.

De basis van ons leven en van de zorg op de boerderij is ons christelijk geloof. We vinden het fijn om anderen te helpen en voor hen te zorgen.  Daarnaast zijn we graag buiten bezig met de planten en de dieren.

Annemiek: Bijna zeventien jaren heb ik met veel plezier gewerkt in het voortgezet onderwijs als docent scheikunde. In die periode ben ik mentor geweest van veel leerlingen met en zonder extra bagage. Daarnaast hebben we als gezin vanaf juni 2015 ervaring met pleegzorg. In de zorg voor jongeren komen mijn organisatorische vaardigheden goed van pas. De combinatie van mijn ervaring heeft in 2020 geleid tot het EVC-certificaat HBO jeugd- en gezinsprofessional en een SKJ-registratie (nr. 140027051). Mijn vaardigheden en mijn ervaring in onderwijs en jeugdzorg zet ik graag in op de onderwijs-zorgboerderij. 

Jan: Ik ben werkzaam in het bedrijfsleven. Daarnaast ondersteun ik op de boerderij in de zorg en ben ik verantwoordelijk voor de financiële en zakelijke kant van onze onderneming. 

 

Medewerkers:

Mijn naam is Sannah van Lagen. Ik woon in het kleine dorpje Achterberg. In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om buiten te zijn. Ik speel graag spelletjes en houd van handwerken en puzzelen.

Ik heb mijn opleiding Social Work, met als uitstroomprofiel jeugdzorg, afgerond en ben SKJ-geregistreerd (nr. 160015120). 

Vanaf januari 2023 werk ik met veel plezier op de dagopvang bij De Woerd. Ik werk drie dagen op de dagopvang en af en toe in de vakanties op de logeeropvang. Het kleinschalige op De Woerd sprak mij gelijk aan. Dat ik de christelijke levensovertuiging kan delen, vind ik fijn.

De middagen dat ik niet op de zorgboerderij ben, werk ik bij een gezin bij mij in de buurt op pgb-basis.

 

 

Ik ben Christine Prosman en kom uit het (nabij de Grebbeberg gelegen) dorpje Achterberg. Bijna 4 jaar ben ik leerkracht geweest in het basisonderwijs: 2 jaar deeltijd en 2 jaar voltijd. Daarvoor heb ik de Pabo gedaan en ook mijn bevoegdheid bewegingsonderwijs gehaald. Sinds april 2023 werk ik met veel plezier op de dagopvang bij De Woerd! De christelijke identiteit en de werkwijze bij de Woerd spreken mij aan; er is veel oog voor het welzijn van jongeren, er wordt afwisselend fysiek en mentaal gewerkt en er heerst een gezellige sfeer.

Ik ga het komende jaar aan de slag om bij te scholen op het gebied van jeugdzorg en daarmee behaal ik dan ook mijn SKJ-registratie.

In mijn vrije tijd ben ik graag sportief of creatief bezig en dan ook het liefst lekker afwisselend! Ik houd me dan o.a. bezig met houtsnijden, tekenen en outdoor activiteiten.

 

Mijn naam is Willie Verkuijl – de Koning. Samen met mijn man en onze zoon die in december 2022 geboren is woon ik in Veenendaal. In 2018 heb ik de studie Social Work afgerond (SKJ nummer 140010861).

Na mijn studie ben ik eerst een aantal jaren werkzaam geweest binnen de jeugdzorg, met name in het hulp bieden aan slachtoffers en omstanders die te maken hebben met huiselijk geweld en kindermishandeling.

In februari 2024 ben ik bij de Woerd komen werken. De Woerd is een plek waar de jongeren positief benaderd worden en er oog is voor hun individuele ontwikkeling. Er wordt gewerkt vanuit de christelijke levensovertuiging. Zo mogen we ook midden in de moeilijkheden die ervaren worden, de hoop en de rust delen die er in God te vinden is.

De werkwijze en de open sfeer bij de Woerd spreekt mij erg aan en ik hoop ook een positieve bijdrage te kunnen leveren in de ontwikkeling van de jongeren!

 

Mijn naam is Ernst Prosman (Eddy) ik ben al meer dan 40 jaar gelukkig getrouwd met Gea en we hebben samen 8 kinderen. Ook mogen we al verschillende keren opa en oma zijn.
Ik heb ongeveer 22 jaar bij de belastingdienst gewerkt, waarvan de laatste 14 jaar in de automatisering. Vervolgens ben ik 14 jaar docent geweest op een Mbo-school. Daarna ben ik ZZP-er geworden in hoofdzakelijk schilderwerk. Ook ben ik al meer dan 10 jaar vrijwilliger bij de Schutse; om de week komt er een cliënt, waarmee ik allerlei klusjes/boodschappen doe. Verder begeleid ik ook al jaren regelmatig een jongen bij technische bezigheden.

Ik werd door de Woerd benaderd of ik jongeren wil begeleiden bij allerlei ‘technische’ klussen. Dit werk doe ik nu vanaf begin 2023 en ik doe het met veel plezier; het is fijn om een band met de jongeren op te bouwen en het vertrouwen van hen te krijgen/winnen. Bij deze organisatie voel ik me helemaal thuis. Zij gaan uit van christelijke waarden en normen en zij trachten een veilige en vertrouwde relatie op te bouwen met de jongeren die aan hun zorg zijn toe betrouwd.

 

De Woerd Zorg werkt samen met:

De Woerd Zorg werkt samen met Fides Hulpverlening voor ondersteuning. Gedragswetenschapper Janneke Schouten van Fides (BIG nr. 89063773331) denkt mee en ondersteunt indien nodig de medewerkers en deelnemers van De Woerd Zorg.

Website: HOME - Fides Hulpverlening

Ik ben Doortje Wüllschleger, onderwijskundige en toetsdeskundige, interim beleidsadviseur en projectleider Hoogbegaafdheid bij samenwerkingsverbanden PO en VO en specialist hoogbegaafdheid. Ik houd me al bijna 25 jaar bezig met het maken van beleid rondom hoogbegaafdheid, aanvragen van subsidie, het verspreiden van kennis, het begeleiden van scholen, leerkrachten, leerlingen en ouders met vragen rondom hoogbegaafdheid in zowel het PO als het VO.. Eveneens ben ik coach (afgestudeerd aan de universiteit) voor hoogbegaafde kinderen, ouders en volwassenen. Voor meerdere PO- en VO scholen en Samenwerkingsverbanden ben ik betrokken als extern deskundige rondom hoogbegaafdheid en deze rol zal ik ook voor De Woerd Zorg gaan vervullen.

De enorme betrokkenheid die De Woerd Zorg heeft op de jongeren die bij hen zijn en waar ze volledig voor willen gaan, past eveneens bij mijn visie. Ik wil graag in gezamenlijkheid van betekenis zijn voor deze hoogbegaafde jongeren om hen te helpen hun weg in het onderwijs en in het leven weer te mogen hervinden.

 

Ik ben Hannie van der Poel, getrouwd en woonachtig in het midden van het land, in Ede. Ik houd erg van (klassieke) muziek, gezelligheid en sportieve activiteiten. Ik zit zelden stil en ben zeker te porren voor spontane ideeën. Na mijn Pabo heb ik de master Speltherapie gevolgd. Ik heb nu een eigen speltherapiepraktijk: SpelZorg.

Bij de Woerd ondersteun ik de deelnemer met speltherapie als het nodig is. Wat mij aantrekt in het werk van De Woerd is de zorg op maat voor jongeren die dat nodig hebben. Er wordt gekeken naar kansen in plaats van beperkingen, waarbij de christelijke levenshouding het fundament is.